Culinair leren koken op kamado bbq's  

 

Een uniek concept

Deze kookworkshop is een uniek concept: Gastronomisch buiten koken met vuur. We geven geen traditionele BBQ workshops maar leren samen gastronomisch koken op kamado bbq's. Wij werken enkel met Kamado joe. We beschikken over 2 classic joes en 2 big joes. (in het verleden werkten we ook met Big green egg)

We leren niet hoe we spareribs en pulled pork maken, maar eerder hoe we een prachtig gemarmerd stukje vlees perfect afgrillen en hoe we dit presenteren met een puree van gerookte butternut en een passend krokantje. Daar blijft het niet bij! We zien een hele hoop verschillende technieken zoals: Initial sear, reverse sear, mayosear, een prachtige stukje zalm warm roken, cavemenstyle, direct en indirect grillen, en een hoop dresseer technieken.

Dat gezegd zijnde wordt er ook een groot deel gespendeerd aan basistechnieken en vuurbeheersing.

Eén voor één maken we verfijnde gerechtjes met bijhorende sauzen, purees en leren we hoe we borden dresseren. Er worden 5 gangen gemaakt waarbij de kandidaten alles zelf doen en uiteraard ook opeten. Tijdens het eten worden er uiteraard ook lekkere drankjes geconsumeerd.

Ieder seizoen doen we een volledig nieuwe aangepaste menu.

De dag start om 11 uur (zaterdagen) met een aperitiefje. Daarna gaan we naar de overdekte buitenkeuken en terras waar we de kandidaten in groepjes van 2 verdelen. Ieder duo bedient zelf hun eigen BBQ (egg) en heeft een eigen werkplaats. We werken enkel met kleine groepen waar we enkel met top producten werken.

Tussen de bereidingen in kunnen de kandidaten ook proeven van verschillende specerijen en azijnen. Ondertussen wordt er gebabbeld en zit de sfeer er dik in. We eindigen rond 16h met een lekkere digestief en een volle maag, en een pak zin om de volgende dag thuis terug de bbq aan te steken.

We werken enkel met kwaliteit en luxe producten. Alle kandidaten krijgen een handgemaakt Moustache mes ter beschikking en kunnen tussendoor chillen in de design lounge zetels.

In de prijs zit:

  • Aperitief van het huis
  • 5 gastronomische gangen
  • Rode en witte wijn bij de gerechten
  • Pintjes/frisdrank/water tussendoor
  • Digestief
  • Een héél leuke dag met een toffe sfeer in een intieme groep

 

De prijs per kandidaat bedraagt 140 euro incl BTW.

The grillyard

Onze verwarmde buitenkeuken is net vernieuwd en we zijn niet beschaamd om deze even te tonen!

 

Foto's van een vorige editie

Bekijk hier ook alvast enkele foto's van een vorige editie