Laatste Blog artikels

Appelflappen op de egg (kamado)


Geschreven door: Brecht Billiet

Dit heerlijke recept voor appelflapjes is niet alleen enorm eenvoudig. Het is fenomenaal lekker en het kost je helemaal geen tijd!

Lees artikel
Nov 08

Varkenswangetjes op de Egg (Kamado)


Geschreven door: Brecht Billiet

Het is zo goed als herfst! En hoewel varkenswangetjes het volledige jaar door smaken, past het perfect bij dit grauwe weer. Het is ook een heel fijn recept om op voorhand klaar te maken, zodat je dit net vlug even terug opwarmt als je bezoek toekomt. De saus een nachtje laten trekken maakt ze trouwens nog een pak beter. Lees hier het recept.

Lees artikel
Oct 19

Een Big green egg of niet? Wat is een Kamado barbecue?


Geschreven door: Brecht Billiet

Voor we verder gaan laat ons eerst even duidelijk stellen dat dit artikel er niet om gaat of een big green egg een goede aankoop is of niet... Dit is geen vergelijkende studie tussen alle soorten barbecues. Het is enerzijds de bedoeling om duidelijk te maken dat een big green egg geen type barbecue is maar eerder een "kamado barbecue" merk. Als mensen bij ons langskomen wordt er veelal de vraag gesteld: "Bent u tevreden van die green eggs? Euh red eggs?!" Technisch gezien is een big green egg een kamado van het merk "big green egg". Kamado betekent stoof in het japans.

In dit artikel bekijken we even de verschillende kamado's en welke de voor en nadelen er van zijn.

 

Lees artikel
Oct 02